DÓZSA FARSANG 2018

DÓZSA FARSANG 2018

Nem titkoltan kedvenc programjaink közé tartozik a farsang mind diák, szülő és pedagógus részéről: az izgatottsággal vegyes megmérettetés találkozik az önfeledt bulizás felszabadultságával. Ez a nyerő kombináció lesz később a diákévek egyik legkedvesebb emléke, hiszen igazi örömöt csakis a jól végzett és elismert munka büszkeségében felszabaduló jókedv jelenthet. Nagy becsben tartjuk évtizedek alatt folyamatosan csiszolt és tökéletesített rendezvényünket, mely színes programkínálata mellett az osztályközösségek formálásában is oroszlánrészt vállal.

Bár a mulatságra február 24-én, szombaton került sor, a farsangozás már hetekkel korábban elkezdődött osztályfőnöki és technika órákon, fejben és lélekben egyaránt. Nagyszerű alkalom ez arra, hogy diákjaink a hétköznapok (nem feltétlenül szürke) rutinjából kilépve mások bőrébe bújhassanak nemcsak külsőleg, hanem személyiségükben is: a színpadon állva nagy gonddal elkészített jelmezükben pár pillanatra ők lehetnek a Birodalom asztmatikus gondokkal küzdő sötét Sith nagyúra, a mesék és kislányok fantáziáját betöltő unikornisok, vagy jégkirálynők.

Őszinte örömünkre a téli hideg merevségét dominókként döntötték le osztályaink. A táncpárbajok és focimeccsek drukkhangulatát idéző parádé zsírkréták módjára színezett mosolyt (avagy smiley-t) nemcsak a party struccok, Hupikék Törpikék, vagy farsangi szellemek, hanem a közénség arcára is. Így biztosítva táptalajt a mulatság kertjében arra, hogy a jókedv szárba szökkenhessék. A rendezvényt a márciusi ifjak is megtisztelték jelenlétükkel, méltóságteljes megemlékezésükkel emelve a délután színvonalát. Meg szeretném említeni végzőseink környezetbe olvadó maskaráit is, akik a felvételiben megfáradt bulizni vágyó tinédzsereknek öltöztek és 100%-os átéléssel hozták a kívánt karaktert.

A jelmezesek felvonulása után kezdődtek azok a tartalmas programok, amelyek oly könnyen beazonosíthatóvá teszik a Dózsa-farsangot: a gyerekek által saját kezűleg készített díszekkel dekorált tornateremben kezdetét vette a zsetonvadászat, amiket játékokkal lehetett összegyűjteni és ajándékokra beváltani. Az öltözésben elfáradt karneválozók üdítőkkel csillapíthatták szomjukat, és finom süteményekből, a már-már ikonikus farsangi szendvicsekből lakmározhattak. Ezután a tombolahúzás következett számos értékes és gyönyörű nyereménnyel. A „kiváló meggyőzőkészség és kereskedői véna” jutalma egyértelműen a tombolákat árusító diákokat illeti, akik reklámcégeket megszégyenítő hatékonysággal és kitartással adták el a nyertes jegyeket. Az estét mint mindig, most is a disco zárta.

A bevétel (453.000 Ft) egy részét az elvégzett munka arányában osztja ki a szervező diákönkormányzat, a fennmaradó összegből pedig iskolánk fejlesztését, programokat támogatnak.

 

Köszönjük a szervezők, illetve diákok, szülők, pedagógusok munkáját, akik ismét egy méltó színvonalú rendezvénnyel gazdagították iskolánk hagyományát, illetve a gyerekek diákéveit!

 

Szabó Gergely

zsűritag

1.a

 

  1. b

2.a

2.b

3.a

3.b

4.a

4.b

5.a

5.b

6.b

7.b

Kalmár Zsolt 6. a

error: Content is protected !!