Felső tagozatosok lettünk

Felső tagozatosok lettünk

Ebben a tanévben osztályunk 5. évfolyamos lett. Ez négy év után újabb nagy változás az életünkben, hiszen a tanító néniktől búcsút vettünk, felső tagozatosként több tanárunk is lett, és új osztályfőnököt kaptunk Tamasiné Ács Judit tanárnő személyében.

A tanév „szürke hétköznapjait” közösen igyekeztünk megszínesíteni. Judit néni kerékpártúrát szervezett nekünk, mi pedig hetekig készültünk egy Halloween témájú osztálybulira, ami fantasztikusan sikerült. Az őszi hulladékgyűjtésen szüleink segítségével tetemes iskolapénzre tettünk szert, így aztán adott volt a lehetőség egy budapesti osztálykirándulásra is.

A jókedvünket nem vette el az sem, hogy a szokásosnál is korábban kellett ébrednünk a kirándulás reggelén, mert 7 órakor indult a vonat velünk Budapestre. Az út a Nyugati pályaudvarig hosszú volt, de egyáltalán nem unalmas. A tájat néztük a vonatablakból és jókat beszélgettünk. Miután megérkeztünk a fővárosba, gyalog indultunk el a Nemzeti Múzeumba, ami hosszú túrát jelentett. Volt, akiknek a sok gyaloglástól már égett a talpa, de igyekeztünk nem panaszkodni, hiszen az osztályfőnökünk Judit néni, egyben a testnevelő tanárunk is.

A kirándulás első programja a Nemzeti Múzeum felkeresése volt. A többség életében most volt először a „Nemzetiben”, ezért nagyon rácsodálkoztunk a hatalmas épületre és persze a termekben található felbecsülhetetlen értékű történelmi ereklyékre is. Mivel nem ijedünk meg a kihívásoktól, ezért bátran vágtunk neki a Judit nénitől és Mónika nénitől kapott feladatlapok kitöltésébe. Minden kérdés a múzeum kiállításaival volt kapcsolatos, így aki jól akart válaszolni, annak nagyon figyelmesen kellett szétnéznie a tárlatok között.

Ennyi gyaloglás és szellemi játék után jól esett a kis pihenő a közeli parkban, ahol enni is volt lehetőségünk. Rengeteg galamb vett minket körül, és akinek jó szíve volt, az adott néhány morzsát az otthonról hozott ennivalójából. Aztán mivel a program is folytatódott, valamint mert a galambok is jócskán megszaporodtak körülöttünk, továbbindultunk.

A nap zárásaként a WestEnd-ben töltöttünk el még hosszabb időt. Mindenki tele volt tervvel, hogy mit szeretne venni, melyik üzletbe lenne jó betérni. Így például a lányok jó részének kívánsága is teljesült, megkóstolhatták végre a bubble tea, azaz a gyöngyös tea ízeit. Nagyon finom volt!

Hallottunk már arról, hogy Budapesten szinte mindig könnyű belefutni valaki hírességbe, és ez velünk is megtörtént. Az üzletek kirakatai előtt sétálva valaki felismerte az egyik népszerű youtube-vloggert, Beniipowát, akitől egy-két lány autogramot is kapott a kezére. (A szülői szigor később megkövetelte az alapos fürdést, így az aláírás túl hamar eltűnt a kezekről.) Volt olyan az osztályból, aki állítólag látta Opitz Barbit is.

Izgalmas napot töltöttünk el együtt Budapesten, a vonaton alig volt idő átbeszélni a történteket, amelyeket alig vártuk, hogy a szüleinkkel is megoszthassunk.

Az 5.b. osztály tanulói

 

error: Content is protected !!