Gyalogtúrával emlékeztünk az aradi vértanúkra

Gyalogtúrával emlékeztünk az aradi vértanúkra

A Dózsában régi hagyomány, hogy minden év október 6-án gyalogtúrával is emlékezünk az aradi vértanúkra. Előzetesen 3-4 fős csapatokat alakítunk, majd a szükséges kellékekkel és tudással felvértezve gyülekezünk a kiinduló állomáson, vagyis az iskolai könyvtárban.

Az idén is nagy volt az érdeklődés, 19 csapat nevezett be a vetélkedőre, így péntek délután zsúfolásig megtelt a helyiség izgatottan várakozó gyerekekkel. Miután megkaptuk a menetlevelet, elindultunk a városban, hogy felkeressük a kijelölt helyszíneket: a kunkapitányházat, a katolikus temetőben a honvédek sírját, a Cserepes csárdát, a városi könyvtárat, végül ismét az iskolai könyvtárat. Egy pedagógus és két 8. osztályos diák várt bennünket minden állomáson, ahol különböző, a vértanúkhoz kapcsolódó feladatokat kellett megoldanunk: keresztrejtvényt megfejteni, totót kitölteni, puzzle-t kirakni, énekelni, szavalni, virágot elhelyezni a honvédsíron.

Igyekeztünk minél jobban teljesíteni, minél több pontot gyűjteni, hiszen szerettünk volna az élmezőnyben végezni. Ehhez viszont szükség volt a csapat minden tagjának az együttműködésére. Szerencsére ez sikerült is, jól össze tudtunk dolgozni, eszünkbe jutott mind a 13 vértanú és a kivégzett miniszterelnök neve is.

Örülünk, hogy nem hagytuk ki ezt a programot, kár lett volna. Jól éreztük magunkat, érdekesek voltak a feladatok, és elértük a kitűzött célunkat is: dobogós helyen végeztünk!

                                                                                              

Batthyány Lajos csapata 6. osztály

 

error: Content is protected !!