Hetedikeseink Budapesten jártak…

Hetedikeseink Budapesten jártak…

Az országos Lázár Ervin Programnak köszönhetően február 16-án Budapestre utazhattunk. Délelőtt az Országházba látogattunk, idegenvezető kíséretével közel egyórás sétán jártuk be az épület legszebb helyiségeit. Voltunk az ülésteremben, a főrendházi társalgóban, a díszlépcsőházban, a kupolacsarnokban. A legnagyobb élményt a Szent Korona és a koronázási jelvények megtekintése nyújtotta.

Délután gyönyörű, napsütéses időben érkeztünk meg a Várnegyedbe, ahol a szűk, sikátoros utcákon sétáltunk. Megcsodáltuk a Mátyás-templomot, a Halászbástyát, a felújított lakóépületeket. Az előttünk sorakozó tankokat megpillantva gondoltuk, hogy megérkeztünk a Hadtörténeti Múzeumhoz. Hetedikes tanulóinkkal vettünk részt az ide szervezett interaktív foglalkozáson.

A „Fényesebb a láncnál a kard…” elnevezésű programon részletesen megismerhettük az 1848/49-es forradalom eseményeit, helyszíneit, sok érdekességet tudtunk meg ezekről az évekről. Nézegethettük a vitrinekben őrzött írásos emlékeket, térképeket, kokárdákat, képeket. Tetszettek csoportunknak a kiállított régi ruhák, katonai öltözetek. Kezünkbe foghattuk, megcsodálhattuk a múzeum ereklyéit, ebből az időből származó kardokat, puskákat.

Érdekesnek találtuk a Sándor Palota előtti őrségváltást, mely szerencsénkre épp akkor kezdődött, amikor az épülethez értünk. Nagyon tetszett a pesti városrész panorámája, melyet eddig sokan csak képekről láttunk. Bebarangoltuk a Budavári Palota épületszárnyait, udvarait.

Hazafelé közkívánatra McDonald’sban vacsoráztunk, így tettük még színesebbé, finomabbá ezt a napot.

Köszönjük szépen a lehetőséget, ezt a felejthetetlen élményt!

A Kunhegyesi Általános Iskola 7. osztályos diákjai és kísérő pedagógusai:

Kassayné Karmazsin Eszter, Molnár Szilvia, Tóbiásné Simon Emese,Zabolainé Kovács Margit, Tatai Tibor

error: Content is protected !!