Mátyás király juhásza

Mátyás király juhásza

               Az előző tanévekben minden decemberben osztályunk Szolnokon egy érdekes mozifilm megtekintésével kezdte a karácsonyi ünnepre hangolódást.

Harmadik osztályban örömmel fogadtuk a hírt, hogy a Lázár Ervin Program keretein belül színházba is eljutunk. Sajnos, a vírushelyzet miatt az áprilisra kitűzött időpontot törölték, sőt, az új tanévben kijelölt dátum szintén elmaradt. Január közepén szólt az osztályfőnökünk, hogy 20-án online közvetítéssel megnézhetjük a várt előadást. A bejelentkezés előtt berendeztük a termünket, hogy mindenki jól láthassa a színházi műsort. Mátyás király juhásza című mesét keltették életre a színészek.

                 Nagy érdeklődéssel néztük a darabot, amely mindenkinek nagyon tetszett.A közvetítés után beszélgettünk élményeinkről, és megegyeztünk abban is, hogy ha lesz rá lehetőség, szeretnénk színházban is megnézni egy előadást.

4.a osztály tanulói

Színházi előadás másként…

                 Január 20-án szerdán délelőtt színdarabot néztünk meg az osztállyal online.

A Szigligeti Színházból közvetítettek Szolnokról. Mi a tanteremben az intelligens táblán néztük meg. A darab címe: Mátyás király juhásza. A történet arról szólt, hogy a juhásznak választania kellett Mátyás király iránti hűsége és a szerelem között.

Kedvenc szereplőnk a juhász volt. A színészek szép ruhája és az aranyszőrű bárány is nagyon tetszett. A színészek több helyszínen mutatták be a mesét. A színházban ötletes díszleteket láttunk. Az osztállyal jól szórakoztunk, köszönjük a lehetőséget.

                                                                                                                         4.b osztály tanulói

error: Content is protected !!