Országos tanulmányi verseny döntőjében

Országos tanulmányi verseny döntőjében

2020. szeptember 20-án rendezték meg a Herman Ottó Országos Természetismereti Versenyt.

A szervezők eredetileg májusban tartották volna meg, de a vírushelyzet miatt csak négy hónappal később tudták lebonyolítani. A felkészülés során az 5. és 6. osztályos tananyagot átismételtük és sok érdekességgel kiegészítettük. Herman Ottó életéről és az év madaráról is új ismereteket szereztünk. A verseny feladattípusához hasonló feladatokat gyakoroltunk. Sokat tanultunk.

A háromfordulós verseny döntőjébe a mi iskolánkból ketten jutottunk be: Gorzás Zoltán 6. b osztályos tanuló és én. A verseny Budapesten, az ELTE-n zajlott, ami már önmagában is hatalmas élmény volt, hiszen az egyetemnek van valami hihetetlen kisugárzása! Az ország minden iskolájából érkeztek diákok 3. osztálytól 6. osztályig.

Több előadóteremben kellett ülnünk a megfelelő távolságtartás miatt. 10.00 órakor kezdhettük el megoldani a feladatokat, és 10.45-ig dolgozhattunk. Én viszonylag gyorsan megoldottam a harminc feladatból álló tesztet. Miután letelt a 45 perc, el kellett hagynunk az épületet. Kb. egy óra múlva került sor az eredményhirdetésre: Gorzás Zoli 6. helyezett lett, én pedig 5. helyen végeztem.

Úgy érzem, megérte a sok tanulás. Ezúton is szeretnénk megköszönni a felkészítést Kassayné Karmazsin Eszter tanárnőnek, aki saját szabad idejét áldozta fel azért, hogy minél jobb helyezést érjünk el.

Biró Balázs 7. a osztályos tanuló

error: Content is protected !!