Tanévnyitó ünnepség a Kunhegyesi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában

Tanévnyitó ünnepség a Kunhegyesi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában

Mindannyiunk örömére az új tanév tanévnyitó ünnepségét hagyományos módon tudtuk megtartani. Az iskola udvara augusztus 31-én 17.00 órakor különösen sok gyermek zsibongásától volt hangos. A diákok most sokkal izgatottabban várták a tanévkezdést, mint máskor, hiszen közel hat hónap telt el azóta, hogy utoljára az iskola falai között jártak. Hiányoztak már az osztálytársak, a baráti beszélgetések, a szünetek felszabadult hangulata, a tanítási órák izgalma, talán már a pedagógusok személye is és főként a magyarázataik.  

A digitális távoktatás három hónapja megnehezítette a családok helyzetét, tanulók és tanárok munkáját; a teljesen szokatlan helyzet és új tanulási forma feladta a leckét diáknak, tanárnak és szülőnek egyaránt.  Bár az önálló tanulás terén sokat fejlődött tanulóink nagy része, akadtak olyanok is szép számmal, akik nehezen tudtak megbirkózni a naponta érkező házi feladatokkal. A pedagógusok munkaideje pedig kötetlenné vált: kora reggeltől késő estig az ügy szolgálatában álltak ‒ a legkülönbözőbb csatornákon keresztül segítették a segítséget kérőket. Így aztán mindannyiunk számára megkönnyebbülést jelentett a hagyományos iskolakezdés.

A tanévnyitó ünnepséget hagyományaink szerint a 6. évfolyamos diákok szervezték. Osztályfőnökeik, Kassayné Karmazsin Eszter és Tóbiásné Simon Emese vezetésével gondoskodtak a műsor összeállításáról, a konferálásról és az udvar berendezéséről. Felléptek a zeneiskola növendékei: Novák Bianka furulyázott, Herbály Léna zongorázott. Felkészítő tanáruk Zsámboki Árpád és Kurucz Krisztina zenepedagógusok voltak. Végre újra láthattuk néptáncosainkat, akik a Tisza-tavi Alapfokú Művészeti Iskola tehetséges tanulói és Árvai Zsigmond tanítványai.

De az ünnepség főszereplői természetesen az első osztályosok voltak, akik színvonalas és humoros produkcióikkal, magabiztos fellépésükkel elnyerték a közönség tetszését és nagy tapsát. Köszönjük a felkészítő óvónők, Katonáné Parázsó Éva, Koczó Eszter és Garaguly Zsigmondné munkáját.

Az óvodások bemutatkozása nagyon biztató volt, a sok ügyes, lelkes kisgyermek valószínűleg hamar be tud illeszkedni az iskola világába, meg tud birkózni a rá váró új feladatokkal. Ebben lesz segítségükre a két első osztály vezetője: Végsőné Lukács Edit és új kolléganőnk, Benedek Ilona.

Az iskolavezetés nevében köszönöm minden közreműködő pedagógus, diák és technikai dolgozó munkáját.

Köszönjük azoknak a szülőknek a bizalmát, akik ‒ ismerve és elismerve nevelőtestületünk lelkiismeretes munkáját, pedagógiai tevékenységünk eredményeit és eredményességét ‒ ránk bízták gyermekeik tanítását.

A jól sikerült tanévnyitó ünnepség után egy hasonlóan jól folytatódó, sikeres, távoktatásmentes tanévet kívánok iskolánk minden tanulója és dolgozója számára. Vigyázzunk magunkra és egymásra!

Timárné Parázsó Rozália

intézményvezető-helyettes

error: Content is protected !!