Kedves vendég járt nálunk…

Kedves vendég járt nálunk…

Az adventi időszak nyitányaként az alsó tagozatosainkra kedves meglepetés várt. A Diák- önkormányzat igen dicséretes módon különleges programmal kedveskedett a gyerekeknek.

Vidám, játékos gyakorlatok, és találkozás Aranyosi Ervin verseivel, egy mozgalmas, szórakoztató kikapcsolódás lehetősége – mindezt ígérte ez a rendhagyó „irodalmi utazás”.

De ki is Aranyosi Ervin, akinek műveivel manapság egyre többször találkozhatunk? Bemutatkozó sorok című írásában mindennél beszédesebben mesél magáról:

Költő vagyok, Budapesten születtem.
Korom szerint, bár felnőtt ember lettem,
– magamban őrzöm a játszó gyermeket.

Verseim – lásd – a szeretetről szólnak,
Így üzenek az engem olvasóknak,
– de néha sírok és gyakran nevetek.

Úgy szeretném az embert felemelni!
Még itt a földön a mennyországra lelni,
s békés örömben élni életem…

Építeni egy sokkal szebb világot,
amit teremtőnk álmaiban látott,
hol béke van és nincsen félelem

Nagy volt a boldogság, mert a műsor előtt a 2.b tanulóit osztályukban is felkereste Aranyosi Ervin. A tornateremben megrendezett találkozó első részében verseiből, verses meséiből olvasott fel néhányat a költő. Ezt követően Hahota tréninget tartott, melynek során önfeledten kacaghatott a lelkes csapat, miközben mozgással is összekapcsolt gyakorlatokat végeztek. Személyiségének köszönhetően remekül sikerült a kezdeti feszültséget feloldania. Nemegy hétköznapi élmény volt látni a mosolygó arcokat, hallani a felszabadult kacajokat, sőt mi több, részt is venni ezekben. Kicsit elfeledkezhettünk a mindennapok kihívásairól, és a játékos, bohókás pillanatok emlékével tarsolyunkban fordulhattunk a közelgő ünnepi időszak felé. Még egyszer köszönet a különlegesen ritka pillanatokért.

                                                                                                                                  Török Tünde

                                                                                                                      a 2. b osztályfőnöke

error: Content is protected !!