A március 15-i műsor a mi szemszögünkből…

A március 15-i műsor a mi szemszögünkből…

Iskolánk tanulói ebben a tanévben újra egy szép, ám nehéz feladat elé lettek állítva: mi készítettük a március 15-i városi műsort. Ez a munka több szempontból is nagy kihívás volt a szervezők számára, hiszen ismét kerek évfordulót ünnepeltünk, mégpedig az 1848/49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 170. évfordulóját, ezért ehhez méltó, színvonalas műsorral kívántunk az esemény előtt tisztelegni.

Nagy kihívás volt ez a tanulók számára is, mert az előző tanévben, az 1956-os forradalom 60. évfordulójára adott nagysikerű műsorunkhoz kellett „felnőniük”, nem feledve azt a tényt, hogy az akkor fellépő diákok nagy része azóta már középiskolába jár. Nem könnyítettük meg a gyerekek dolgát azzal sem, hogy a forgatókönyv összeállítása során számos táncos jelenet volt, így ebben az 5. és 6. osztályos népi táncos tanulóinkra hárult nagy „munka”. Ám elmondható, hogy a diákok végül megvalósították azt, amit színpadra álmodtam. Persze ehhez nagymértékben hozzájárultak azok a tanulók is, akik már felsősként nagy rutinra tettek szert a különböző városi rendezvényeken, vers- és prózamondó versenyeken.

A tavaszi időszak mindenki számára nagyon megerőltető volt, hiszen a műsorban résztvevő diákok közül többen más tanulmányi vagy sportversenyben is érdekeltek voltak, ez néha a koncentrációjukon is meglátszott, főleg, hogy a felkészülésre nagyon intenzív két hét állt rendelkezésre. A műsort övező érdeklődés és az előadás utáni számos elismerő dicséret végül bizonyította azt, hogy a leterheltségük mellett a szereplőgárda tagjai maradéktalanul hozták azt a színvonalat, ami méltó az iskolánk hagyományaihoz és az ünnephez is.

Molnár Szilvia magyartanár

error: Content is protected !!