Tanévnyitó a Dózsában

Tanévnyitó a Dózsában

Tanévnyitó a Dózsában

Az augusztus 31-i tanévnyitó ünnepséggel iskolánk hivatalosan is megnyitotta kapuit, bár az igazsághoz tartozik, hogy a nyári szünidő alatt is gyakran gyermekektől volt népes az udvar, hiszen több program közül választhattak az érdeklődő nebulók. A rendezvény megszervezése hagyományaink szerint osztályfőnökeik vezetésével a 6. osztályosok feladata volt, akik az udvar berendezésével, a műsor összeállításával és konferálásával, a kis elsősök megajándékozásával gondoskodtak az ünnepi hangulatról.

Diákjaink bizonyára nem egyforma lelkesedéssel fogadták a tanév kezdetét, de illendően tudomásul vették, hogy véget ért a gondtalan vakáció, következik a tanulás. /Biztosan vannak olyanok is, akik már gondolatban elkezdték a visszaszámlálást a 180. tanítási naptól./

A tanévnyitó ünnepséget természetesen a kis első osztályosok várták a legnagyobb izgalommal és kíváncsisággal. A Zádor úti óvodások bemutatkozása különösen jól sikerült, színvonalas produkciójukat a közönség nagy tapssal jutalmazta. Köszönjük a felkészítő óvó nénik, Takácsné Zelizi Mária  és  Czupp Ilona munkáját. Az idén 40 gyermek szülei döntöttek úgy, hogy a Dózsa iskolát választják, így továbbra is sikerült két osztályt indítanunk, ahol ideális létszámú csoportokban kezdhetik meg a kicsik a tanulást. A tanító nénik tettre készen és szeretettel várják őket.

A nyolcadikosok tekintetét látva, már kezdett bennük tudatosulni a gondolat, hogy a legnehezebb tanévük előtt állnak, hiszen rohamosan közeledik a középiskola-, illetve pályaválasztás időpontja, és azért, hogy az első helyen megjelölt intézménybe vegyék fel őket, bizony sokat kell tenniük.

Köszönjük a szülőknek, hogy bíznak tantestületünk értékrendjében, következetes munkájában, eredményeiben, és továbbra is számítunk együttműködésükre közös feladataink megoldásában.

A diákoknak pedig élményekben gazdag, sikeres új tanévet kívánunk, megszívlelve a bölcs mondást: „ A siker titka: elhatározod, mit akarsz elérni, majd napról napra kitartóan teszel is érte.”

                                                                                                                                    Az Iskolavezetés

 

error: Content is protected !!