A Tiszai Pecasuli szakkör résztvevői voltunk

A Tiszai Pecasuli szakkör résztvevői voltunk

Ebben a tanévben negyedikesek lettünk, így végre mi is részt vehettünk a Tiszai Pecasuli szakkör foglalkozásain.

Már nagyon vártuk ezt a lehetőséget, mivel felsőbb évfolyamos társainktól sok jót hallottunk a szakkörről. A hétfő délutáni foglalkozásokon alaposan megismerkedhettünk a halfajták tulajdonságaival, a horgászkellékekkel, a horogkötés és szerelékkészítés szakmai fogásaival.

A munkafüzet kitöltésével elmélyíthettük ismereteinket, s versenyeztünk is azon, kinek lesz hibátlan a feladata.

A jó idő megérkeztével egyre izgatottabbak lettünk, hogy mikor próbálhatjuk már ki frissen szerzett ismereteinket, mikor megyünk már végre horgászni!

Szerencsére ez is eljött! Május 25-én délután szüleink, nagyszüleink, keresztszüleink segítségével a kunhegyesi versenypályán tettük próbára horgászszerencsénket és tudásunkat.

Nem vallottunk szégyent, mert az ajándékba kapott horgászbotokkal, felszereléssekkel mindegyikünk fogott törpeharcsát, sügért. Ha valamely keszegfajta került a partra, azonnal verseny alakult ki azon, hogy ki ismeri fel jól, vagy elsőnek. Az etetőanyagok is ízlettek a kunhegyesi halaknak, főleg a mézeskalács ízű – szerintünk is nagyon finom illata volt!  Frissen fogott halainkkal és élményeinkkel alkonyatkor indultunk haza.

Horgászengedélyünknek köszönhetően szüleinkkel, nagyszüleinkkel, keresztszüleinkkel azóta is többször voltunk horgászni, s a szünidő beköszöntével reméljük, ez folytatódni is fog.

Bízunk benne, hogy szeptemberben nagyon sok izgalmas horgászkalandról és kifogott nagy halról tudunk majd mesélni egymásnak.

Köszönjük a tiszafüredi Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft-nek a támogatását, s reméljük, a jövő tanévben is részesei lehetünk a Tiszai Pecasuli szakkörnek!

 

A 4. b osztály horgászcsapata

error: Content is protected !!