Angol nyelvi versenyen

Angol nyelvi versenyen

Az egyik kedvenc tantárgyam az angol, így minden évben szívesen benevezek az angol nyelvi versenyekre. Idén először jelentkeztem az egri Neumann János Gimnázium által meghirdetett háromfordulós idegennyelvi versenyre. Az első feladatsor a nyelvtani ismereteket és szövegértési készséget tette próbára, melyek során nagyon sok új és érdekes kifejezést ismertem meg.

A verseny második része a kreatív fogalmazásról szólt. A megadott három témakör közül a történetírást választottam, így én egy képzeletbeli varázsszőnyegen körbejártam az egyik kedvenc városom, Los Angelest.

A harmadik forduló helyszíne az egri Neumann János Gimnázium volt. Előre kiadott három témakörből egyet kellett választani, és erről Power Point-os prezentációt kellett készíteni. A kedvenc meseszereplőm, Spongyabob bemutatását és karakterének elemzését választottam. Sok felkészülést igényelt, de megérte.

Nagyon örültem, amikor kihirdették, hogy 2. helyezett lettem. Egy oklevéllel, egy angol regénnyel és sok új élménnyel gazdagodva tértem haza erről a versenyről. Jövőre biztosan újra jelentkezni fogok.

 

Tóth Petra

7. b osztályos tanuló

 

error: Content is protected !!