Digitális Témahét!

Digitális Témahét!

A Digitális Témahétről

2018. április 9. és 13. között az iskola tanulói és tanárai a Digitális Témahét keretében egy digitális pedagógiai projektet valósítottak meg.

A Digitális Témahét fő célja a digitális pedagógia módszertanának népszerűsítése és elterjesztése a köznevelésben.  A program fontos törekvése, hogy a digitális kompetenciafejlesztés az informatika órán túl kiterjedjen más tantárgyakra is. A részt vevő pedagógusok és diákok változatos és kreatív iskolai projektek keretében fejleszthették képességeiket technológiával támogatott tanulás során.

Az idei tanévben kiemelt szempontjaink a médiatudatosságra való nevelés, a gyermekvédelem, a digitális közgyűjtemények használata volt.

A tanárok felkészülését a Tudásbázisban elérhető kész minta-projektcsomagok és számtalan pedagógiai segédlet segítette. Az iskolai csoportok a Témahét partnerei által biztosított ingyenes programokon vehettek részt.

A témahétre való felkészüléshez és a projektmunka megvalósításához használt alkalmazások listája a https://elink.io/919ae9d linken található.

error: Content is protected !!