Egészségünkre!

Egészségünkre!

November az egészség hónapja. A november 28-i iskolai egészségvédelmi napra előre készültünk. Előzőleg megbeszéltük osztályfőnökünkkel, Erzsike nénivel az előkészületeket, csapatokat választottunk. A mi kis csoportunk háromfős lett, név szerint Márkó, Pisti és én. Siettem haza az iskolából, hogy menjünk a zöldségesbe bevásárolni. A kosaramba alma, banán, citrom és üdítő került. Persze ezek darabolásához majd a kis bicskámra is szükség lesz.

Kedden reggel szokásomhoz híven rohantam az iskolába, nehogy elkéssek. Szerencse, hogy kényelmes ruhát vettem fel, mert először Gabi nénivel jógáztunk a szőnyegen. Képzeletünk az erdőben járt. Második órán Irma néni bemutatta, hogyan kell bekötözni egy sebesült kezet. Következett a teszt kitöltése, közben villogtak a fényképezőgépek. Majd Zsíros Pista bácsi, aki mentőtiszt, megmutatta nekünk, hogyan kell egy embert újra éleszteni. Ez nekem nagyon tetszett, ugyanis kipróbálhattuk. Az internet veszélyeiről Kati néni mutatott videókat.

A foglalkozások után alig vártam, hogy a táskámból a vágódeszkám előkerüljön. Mindenki kezet mosott, elkezdtük a gyümölcssaláta készítését. Fahéjjal, citrommal ízesítettük a gyümölcsöt. Amikor elkészültünk, a csapatok megkínálták egymást. A legízletesebbnek Lénáék salátáját ítélte az osztályfőnökünk, ebből vittünk kóstolót igazgató néninek.

Az aulában kiállítást rendeztek a szervezők a legszebb salátákból és zöldségszobrokból. A mi osztályunkat Mátéék pálmafás képe és Halloween banánfigurái képviselték. Napközben az előzetesen megalkotott plakátjaink felkerültek iskolánk faliújságára. A legötletesebbek Zsolti és Zoé csapatának alkotásai lettek.

Köszönjük a felnőtteknek a szép napot. Remélem, nekem is sikerül megóvnom az egészségem. És senki ne feledje: fő az egészség!

                                                                                                                      Péter Márk

                                                                                                          5.a osztályos tanuló

 

error: Content is protected !!