Gyermekek és szülők napja a Dózsában

Gyermekek és szülők napja a Dózsában

A gyermek nevelése mindenekelőtt a családban zajlik, a gyermek egy család tagja, ezért hatékony iskolai munka nem képzelhető el a családdal való megfelelő kapcsolat kiépítése nélkül. Minden családnak igénye és szükséglete, hogy partnerként, egyenrangú félként szívesen fogadják az iskolában, és gyermeke neveléséhez hasznos információkat kapjon a pedagógusoktól.

Június 7-én iskolánk ismét családi közösségi rendezvényt szervezett, a már hagyománnyá vált gyermek-szülő napot. Reggel izgatottan gyülekeztek a gyerekek, és várták, milyen programokban vehetnek majd részt. Már korán megérkezett a mobil kalandparkot szállító teherautó. A gyerekek kíváncsian figyelték az előkészületeket.

A játék több helyszínen zajlott:

  • tornateremben: ügyességi pálya
  • udvaron: sorverseny, álcafestés
  • füves pályán: mobil kalandpark, katonai ügyességi pálya
  • könyvtárban: olvasás népszerűsítése
  • tanteremben: jóga

Gyermekkorunkból a kellemes emlékek között szerepelnek azok az élmények, amikor szüleinkkel, osztálytársainkkal, barátainkkal, nevelőinkkel játszottunk. Később a felnőtté válással már saját gyermekeinkkel űztük ezt a tevékenységet. A játék kapcsán megtanítjuk gyermekeinket, tanítványainkat örülni a sikernek, illetve a kudarc elviselésére; együttérezni a másikkal; bíztatni azt, aki nem győzött; megértetni velük, hogy akár győzünk, akár veszítünk, jó játszani, hiszen együtt vagyunk. A játékban résztvevők azt is megtapasztalják, hogy vannak játékszabályok, amelyeket mindenkinek be kell tartania. Eközben kellemesen érezzük magunkat, stratégiákat próbálunk ki, beszélgetünk, izgulunk egymásért, küzdünk, versengünk, hogy elsők lehessünk, hogy győzzünk.

A játék nemcsak szórakozást jelent. Ennél lényegesen többről van szó. A kisgyermek legfontosabb tevékenységi formája, nélkülözhetetlen a fejlődéséhez. Mindannyian szeretünk játszani, de az igazi játék nagymestere a gyermek. A játéknak nagy szerepe van az értelmi, a szociális, érzelmi és nyelvi képességek fejlődésében.

Egy tartalmas napot töltöttünk együtt. Köszönjük mindenkinek, aki ott volt!

Doma Istvánné

intézményvezető-helyettes

error: Content is protected !!