„Kiskarácsony, nagykarácsony…”

„Kiskarácsony, nagykarácsony…”

Mi lenne, ha a Karácsony, a szeretetről szólna?
Ha minden ember szívében egy apró gyertya volna?”

A Dózsa iskola diákjai karácsony közeledtével az idén is, folytatva a többéves hagyományt, ünnepi műsorral ajándékozták meg szüleiket, nagyszüleiket, iskolatársaikat és az óvodásokat.

A műsor lírikus hangulatban indult, melyet zongoristáink teremtettek meg jól ismert, fülbemászó karácsonyi dallamokkal. Majd hangulatváltás következett; a színpadon tucatnyi második osztályos kis Mikulás ropta a humoros koreográfiával összeállított táncot.

A zenei tanulmányaik elején álló furulyások méltó folytatói voltak a már kialakult ünnepi hangulatnak, amelyet csak fokozott a csengőkkel előadott számuk.

Ezután a negyedikesek angyalnak öltözve hozták el a szeretet érzését, s ez olyan erős volt, hogy még a krampuszok sem tudták elrontani. Dallal, verssel, tánccal sikerült a közönség szívébe lopniuk magukat. A műsor talán legmeghatóbb pillanatait élhettük át Aranyosi Ervin verssorainak hallatán:

„Mi lenne, ha a Karácsony sosem érne véget?
Szeretetben és békében kezdenénk új évet?
Mi lenne, ha megváltoznánk, s emberibbé válnánk?
Mi lenne, ha meg is tennénk, nem csak megpróbálnánk?”

A folytatásban 6-7. osztályos tanulók citerájának húrjain csendültek fel a már ismert karácsonyi dalok, s rácsodálkozhattunk, hogy ugyanazt a dallamot különböző hangszereken milyen változatosan tudják megszólaltatni értő kezek.

A műsort a majorette csoport fergeteges tánca zárta, vastapsra késztetve a közönséget.

A lelkes nézősereg is aktívan bekapcsolódott a jó hangulat megteremtésébe Dr. Lakyné Dr. Lévai Éva tanárnő vezetésével, aki az iskolai kórus közreműködésével többször is közös éneklésre buzdította őket, illetve műsorvezetőként is gondoskodott a vidám hangulatról.

A rendezvényt az óvodások és a szereplők közös, jóízű nassolással zárták.

„Mi lenne, ha megélhetnénk, mind a boldogságot,
s szeretettel jobbá tennénk az egész világot?”‒
folytatva a költő gondolatait, úgy éreztük, most ezt nekünk sikerült megvalósítani legalább a saját kis közösségünkben.

A szereplőket felkészítő pedagógusok: Vas Elekné, Szabóné Nagy Mária, Kató Fruzsina, Kurucz Krisztina, Zsámboki Árpád és Szentpéteriné Lévai Mária; a jelmezeket Juhász Irma varrta. 

Köszönjük munkájukat.

                                                                                                          Timárné Parázsó Rozália

igazgatóhelyettes


error: Content is protected !!