Látogatás a mobil planetáriumban

Látogatás a mobil planetáriumban

Idén osztályunk felső tagozatos lett, és szeptember óta már több érdekes programon vettünk részt. A tanév elején, egy pénteki napon a szüleinkkel együtt szalonnát sütöttünk, ezután közösen jókat beszélgetve ettük meg a hagymás-zsíros kenyeret, majd „desszertként” mályvacukrot fogyasztottunk. Az őszi szünet utáni első tanítási napon Halloween bulit szerveztünk, ami szintén jó hangulatban telt, főleg miután hatalmas mennyiségű lángos is érkezett két osztálytársunk szüleitől.

November végén aztán egy kis tanulmányi út következett, amelyen az 5. b osztállyal és néhány hatodikos tanulóval együtt a kisújszállási Móricz Zsigmond Gimnázium természettudományi szertárát kerestük fel. Az iskola biológia szakos tanára mutatott nekünk különféle kitömött madarakat és emlősöket, ám olyan rendkívüli dolgokat is láthattunk, mint például egy bálna szilát, illetve kézbe vehettünk egy több, mint 3 millió éves rák fosszíliát, és közelről megvizsgálhattunk egy kardfogú tigris fogat is. A jó hangulatú szertár-túra után, a program végén az iskola tornatermében a szegedi Partiscum Csillagászati Egyesület által kínált mobil planetárium műsorát nézhettük végig. A csillagászati ismeretek élményszerű bemutatására egy jurtára hasonlító sátorban vetítettek digitális filmet, amely a Naprendszerünk felépítésével, az Univerzum lenyűgöző világával ismertetett meg minket. A műsor egy virtuális hullámvasúttal zárult, amit azonban nem mindenki bírt ki kisebb szédülés nélkül.

Noha az időjárás ezen a napon szürke és esős volt, a hazaúton a buszon mindezzel nem törődve folytatódott a jó hangulatú csevegés, a fényképezkedés, és az élménybeszámolók.

Az 5.a. osztály tanulói

error: Content is protected !!