Tanévnyitó a Dózsában

Tanévnyitó a Dózsában

„Titokzatos Betűország most nyitja meg kapuját”

A szeptember 2-i tanévnyitó ünnepséggel iskolánk hivatalosan is megnyitotta kapuit, bár az igazsághoz tartozik, hogy a nyári szünidő alatt is gyakran volt gyermekektől népes az udvar, hiszen több tematikájú tábor közül választhattak az érdeklődő nebulók.

A rendezvény megszervezése hagyományaink szerint a 6. osztályosok feladata volt, akik osztályfőnökeik irányítása mellett műsor összeállításával, konferálással és a kis elsősök megajándékozásával gondoskodtak az ünnepi hangulatról.

Diákjaink bizonyára nem egyforma lelkesedéssel fogadták a tanév kezdetét, de illendően tudomásul vették, hogy véget ért a gondtalan vakáció, következik a tanulás. (Biztosan vannak olyanok is, akik már gondolatban elkezdték a visszaszámlálást a 181. tanítási naptól.)

A tanévnyitó ünnepséget természetesen a kis első osztályosok várták a legnagyobb izgalommal és kíváncsisággal. A Garay úti óvodások bemutatkozása különösen jól sikerült, színvonalas produkciójukat a közönség nagy tapssal jutalmazta. Köszönjük a felkészítő óvó nénik, Molnárné Kovács Krisztina és Varga Róbertné munkáját.

A nyolcadikosok tekintetét látva, már kezdett bennük tudatosulni a gondolat, hogy a legnehezebb tanévük előtt állnak, hiszen rohamosan közeledik a középiskola-, illetve pályaválasztás időpontja, és bizony sokat kell tenniük azért, hogy az első helyen megjelölt intézménybe vegyék fel őket.

Köszönjük a szülőknek, hogy bíznak tantestületünk értékrendjében, következetes munkájában, eredményeiben, és továbbra is számítunk együttműködésükre közös feladataink megoldásában.

A diákoknak pedig élményekben gazdag, sikeres új tanévet kívánunk, megszívlelve a bölcs mondást:

„ A siker titka: elhatározod, mit akarsz elérni, majd napról napra kitartóan teszel is érte.”

 

Az Iskolavezetés

error: Content is protected !!