TeSzedd!

TeSzedd!

 – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció ma hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma, melyet idén immár hetedik alkalommal szervezett meg a Földművelésügyi Minisztérium.  

A program támogatja a gyermekek és a fiatalok környezeti nevelését, kiváló közösségformáló erő és népszerűsíti az önkéntességet. Aki egyszer részt vesz egy ilyen szemétgyűjtési akcióban, jobban odafigyel környezete tisztaságára, sokkal érzékenyebbé válik a természeti erőforrások megőrzésére. A környezetünkre való odafigyelés pedig ma már természetes elvárásnak számít mindannyiunk felé. A szemétgyűjtési akció keretében szerte az országban „nagytakarítottak” a TeSzedd! önkéntesei.

Mi, dózsások szeptember 15-én kapcsolódtunk a háromnapos akcióhoz. A tanulók megértették, hogy fontos számunkra a tiszta környezet, és ezért tennünk is kell. Szorgalmas munkájukkal egyúttal jó példát is mutattak gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

Köszönjük a diákok aktivitását, és csak remélni tudjuk, hogy a jövőben egyre kevesebb szemétszedő önkéntesre lesz szükség.

                                                                                   Zöld Szív Természetvédő Mozgalom

                                                                                                           pedagógusai

 

 

error: Content is protected !!