Jászsági Helyesíró Verseny

Jászsági Helyesíró Verseny

A tavaszi szünet előtti utolsó tanítási napon, 2018. március 28-án rendezték meg a Jánoshidai Petőfi Sándor Általános Iskolában a Jászsági Helyesíró Verseny megyei döntőjét.

A szervezők az iskolákból korcsoportonként (3-4., 5-6. és 7-8. osztályosok) a 2-2 legjobb helyesírót várták a versenyre. Idén 17 intézményből voltak jelentkezők. A megmérettetés 2 részből állt: először egy 30 pontot érő tollbamondást kellett leírniuk a diákoknak, majd következett a 70 pontos feladatsor.

A javításba a kísérő magyartanárok is bekapcsolódhattak. Én is éltem ezzel a lehetőséggel, ezért munka közben betekinthettem más iskolák tanulóinak feladatlapjaiba, ismerkedtem a kollégákkal, ez a délelőtt szakmai fórumként is működött. Így délre megszülettek az eredmények. A helyi iskola meleg ebéddel vendégelt meg bennünket, majd következett a nap legizgalmasabb pillanata: az eredményhirdetés.

Iskolánkat ebben az évben a következő tanulók képviselték:

3-4. osztály:    Gál Ramóna    4.a

                        Molnár Soma  4.a

5-6. osztály:    Susányi Máté  5.b

                        Rácz Hilda       5.a

7-8. osztály:    Fedor Emma   7.b

Kun Réka         8.a

Megdicsérem a gyerekeket, a 20-24 fős korcsoportokban 1-10. helyezést értek el. Közülük is kiemelkednek a fiúk: Molnár Soma 4. osztályos és Susányi Máté 5. osztályos tanuló a képzeletbeli dobogó 3. fokára állhatott.

Jó hangulatú, magas színvonalú versenyen vettünk részt, köszönjük a szervezőknek a lehetőséget.

Borbélyné Ács Erzsébet

magyartanár

error: Content is protected !!